Martijn van Berkel
// a.k.a. Flitskikker
— Software · Mobile · Web · Vertalingen · Logo · Identity · Print · Type —
Over mij
Portfolio
Flitskikker InfoTool
GTA IV: San Andreas
English

TransKey

TransKey is een opkomend vertaalbedrijf dat hard werkt aan het ontwikkelen van een in-house vertaalsysteem. Bedrijven die hun product (bijvoorbeeld software of een website) willen laten vertalen, kunnen zich aanmelden op de website en de te vertalen teksten uploaden. Vertalers die freelance werken kunnen zich ook aanmelden en aangeboden projecten helpen vertalen via het vertaalsysteem. De bedrijven kunnen de voortgang via hetzelfde systeem ook goed in de gaten houden.


Toen de beginselen voor het vertaalbedrijf van de grond kwamen, moest er ook een logo met eventuele huisstijl komen. Aangezien ik ook mede-oprichter van het vertaalbedrijf ben, ben ik in mei 2012 begonnen met het ontwerpen van een logo. Deze was enkele dagen later voltooid. Het logo (woordmerk) is gezet in Segoe Semibold en heeft een (met FontLab) aangepaste hoofdletter S. Deze stelt nu twee pijlen voor, wat het vertalen symboliseert. Het kleine logo bestaat uit deze aangepaste S. Dit logo is toen in gebruik genomen en er is begonnen met de ontwikkeling van de website met het bijbehorende vertaalsysteem.


In november 2012 heb ik een huisstijldocument opgesteld waarbij er aanvullende onderdelen zijn ontworpen, zoals een concreet kleurenschema, een presentatielay-out, een correspondentieset, een cd-label en de bijbehorende gebruiksrichtlijnen. Het algehele ontwerp is hevig geïnspireerd door Microsofts Modern UI, beter bekend als de Metro-interface. De ontwikkeling van de website met het vertaalsysteem is op het moment van schrijven nog in volle gang, dus het zal nog enige tijd duren voordat TransKey gereed is voor het aannemen van vertaalopdrachten.


In actie

Bezoek de website van TransKey.Projectdetails

Naam: TransKey
Omschrijving: Vertaalbedrijf
Datum: mei/november 2012
Ontwerper: Martijn van Berkel
Opdrachtgever: TransKey
Kleuren: Wit, Zwart, Oranje (#FFC000, PMS 1235)
Lettertypen: Segoe, Segoe UI
Onderdelen: Logo, Kleuren, Lettertypen, Presentatielay-out, Briefpapier, Enveloppen, Visitekaartjes, Cd-label, Richtlijnen