Martijn van Berkel
// a.k.a. Flitskikker
— Software · Mobile · Web · Vertalingen · Logo · Identity · Print · Type —
Over mij
Portfolio
Flitskikker InfoTool
GTA IV: San Andreas
English

Kitchen Kings

Kitchen Kings is een fictieve keukenfabrikant die supermoderne keukens ontwikkelt in het jaar 2025. Het bedrijf is voortgekomen uit de formatie van enkele leerlingen van de Hogeschool Leiden die voor het kennismakingsproject van de specialisatie Mediatechnologie een website van dit fictieve bedrijf moesten ontwikkelen.


Na het ontwerpen van de huisstijl ben ik, samen met de andere projectleden, begonnen met de ontwikkeling van de website zelf. De opdracht was dat het een soort presentatieachtige vormgeving moest hebben en dat het vanaf een cd-rom moet draaien. Conform deze eis hebben we bijna de volledige website in één HTML-bestand geschreven, zonder server-side-elementen zoals PHP. Omdat we een mooi resultaat wilden neerzetten, is er zeer veel aandacht besteed aan het design. Te denken valt aan CSS3 en jQuery-animaties. Ook zijn er als inhoud enkele foto's en promotievideo's gemaakt die op de website te bekijken zijn.


In actie

Een om privacyredenen licht gestripte versie van de website is hier te bezoeken.Projectdetails

Naam: Kitchen Kings
Omschrijving: Website keukenfabrikant
Datum: september-november 2011
Taal: Nederlands
Ontwerper: Martijn van Berkel, Jelle Blaauw (i.s.m. Marijn Bleeker, Martijn Pijnacker, Clément Shimwe, Robin van Wermeskerken, Jelle Wielinga)
Ontwikkelaar: Martijn van Berkel, Jelle Blaauw (i.s.m. Marijn Bleeker, Martijn Pijnacker)
Opdrachtgever: N.v.t. (Schoolopdracht)
Gebruikte technieken: HTML / CSS / JavaScript / jQuery